Onroerende leasing als krachtige ruggesteun

Voor veel bedrijven is er een onzekere periode aangebroken en het is nog onduidelijk wanneer de activiteiten met volle vitesse zullen hervat worden. Uiteraard heeft deze uitzonderlijke periode een enorme impact op de buffers van de KMO’s.

De recente maatregelen van de overheid kunnen wat soelaas brengen, maar in sommige gevallen zal dit onvoldoende blijken zijn. Ook de steunmaatregelen van de ECB zijn een duidelijk signaal naar de banken toe om de bedrijven te blijven ondersteunen. Al is daar voorzichtigheid geboden omdat de banken een groot aantal aanvragen verwerkt zal moeten krijgen, met een ondertussen lager personeelsbestand en afwezige medewerkers. Hoe zullen de banken omgaan met hun risk apetite in de komende maanden? Hoe snel zullen de KMO’s geholpen worden?

In het verleden is gebleken dat het afsluiten van leasing voor uw bedrijfsvastgoed een geschikte formule is in periodes met voorspoed, dit om de groei van een bedrijf te stimuleren met een fiscaal optimale toets. Ook in mindere goede tijden is leasing interessant om uw vastgoed te herfinancieren.  

Hoe kan onroerende leasing een krachtige oplossing zijn wanneer de markten en de bedrijven belaagd worden door het Corona-virus?

In een periode van recessie of crisis zijn veel bedrijven op zoek naar een financiering van werkkapitaal om zo een moeilijkere periode te overbruggen. Indien uw bedrijf al een tijdje vastgoed bezit, en de lening werd al voor een groot stuk terugbetaald, dan kunnen er via een onroerende leasing veel liquide middelen gecreëerd worden. Zo ontstaat een stevige basis van werkkapitaal, een bijkomende buffer of zelfs middelen om een overname te bewerkstelligen.

Wat zijn de voordelen van een onroerende leasing via Lease Estate NV?

  • Onroerende leasing is in se geen ‘tussenoplossing’, maar een lange termijn-oplossing voor een lange termijn gezonde opzet. Naast de creatie van werkkapitaal en buffer, kunnen ook kortlopende kredieten of leveranciersschulden ineens worden terugbetaald met de inkomsten van de onroerende leasingfinanciering.
  • Uw vennootschap kan tot 90% van de waarde van uw vastgoed als financiering opnemen.
  • De leasing wordt over een veel langere periode (15+ 5jaar) terugbetaald, zo zijn de maandelijkse aflossingen een pak lager.
  • Mocht u in dit tijdvak het gebouw willen verkopen, dan draagt u gewoon uw leasingcontract over.
  • Niet zelden wordt er op het moment van de leasingtransactie een balansoptimalisatie en een herlocalisatie van uw vastgoed in een immobiliënvennootschap uitgevoerd.

Interesse? Lease Estate kan in de huidige context toch snel schakelen voor u: na een eerste gesprek, indien noodzakelijk online, en na het verzamelen van alle informatie, geven wij u binnen de twee weken de beslissing met het leasingcontract. De huisnotarissen zorgen voor een snelle afwerking van het dossier.

Vertel ons uw verhaal en wij kijken hoe wij u kunnen helpen.

Lees hier meer over onroerende leasing https://legalnews.be/handels-en-financieel-recht/financieel-recht/verheft-het-hof-van-justitie-erfpacht-and-leaserent-back-tot-de-ultieme-vorm-van-vastgoedherfinanciering-spartax/