Verhuizingen Peeters: een eigen magazijn voor extra groei

Tot voor kort huurde Maxime Peeters van Verhuizingen Peeters het magazijn waar hij onder meer zijn verhuiswagens en verhuisliften stockeert, maar  het laatste jaar voelde Maxime dat het huren van het magazijn een rem vormde op zijn groei. Hij wou graag aanpassingen doorvoeren aan het gebouw om klanten de optie te geven hun Meubels en spullen tijdelijk bij hem op te slaan, maar waarom investeren in het pand dat niet het jouwe is?  Via Lease Estate werkt hij nu aan die droom.

Verhuizingen Peeters wil niet zomaar verhuisopdrachten uitvoeren, maar klanten een extra service bieden in de vorm van opslagruimte voor spullen die ze tijdelijk nergens kwijt kunnen. Via een leasingformule wordt Verhuizingen Peeters nu gestaag eigenaar van het magazijn dat het team eerst huurde, waardoor ze er ook de nodige aanpassingen aan kunnen doen.

Type vastgoed: BTW-nieuw Magazijn
99% gefinancierd door Lease Estate
Financiering van de BTW door Lease Estate
De leasingvergoedingen kunnen als huurkost geboekt worden
Er komt geen schuld voor het vastgoed op de balans
Lage aflossing door hoge restwaarde.

Van transport- naar verhuisopdrachten

Maxime Peeters richtte in 2002 een eigen firma op voor transportopdrachten, vooral voor Colruyt Groep, maar nam tussendoor ook verhuisopdrachten aan. De marges op het transport voor Colruyt begonnen na een tijdje te slinken, terwijl het potentieel van verhuizingen toenam. Daarop besloot Maxime in 2017 om zich volledig op verhuisdiensten te richten, zowel voor particulieren als bedrijven. Verhuizingen Peeters was geboren, en het werd een echt familiebedrijf, want ook Maxime’s vrouw, zoon en schoonzoon stapten in de zaak.

Van een gehuurd magazijn… 

Maxime begon in 2018 met het huren van een magazijn in Temse waar hij zijn twee verhuisliften en twee verhuiswagens stockeerde.  Al snel merkte Maxime dat er enorm veel vraag was naar een tussentijdse stockage oplossing door veel van zijn klanten. Maar om het pand daarvoor ten volle te benutten, waren een aantal aanpassingen nodig. Verhuizingen Peeters had onder meer een mezzanine voor ogen om de opslagcapaciteit te verdubbelen, en de plaatsing van op maat gemaakte rekken. Ook extra bureauruimte zou goed van pas komen.

… naar eigenaarschap en een sterke groei

Toen het moment aangebroken was om te kopen, bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Door de strenge voorwaarden bij de klassieke financieringspartijen moest hij een afweging maken tussen het aankopen van het pand, waarbij hij slechts na enkele jaren sparen zou kunnen verbouwen, of verder te huren en nu te beginnen met de verbouwingen. Via Lease Estate vond Maxime een mogelijkheid om het pand aan te kopen zonder enige opofferingen te moeten maken. Zo hoefde hij niet meteen een grote som geld op tafel te leggen (de maandelijkse leasingvergoeding is quasi gelijk aan de huur die hij betaalde), maar kon hij wél eigenaar worden.

Strakke deadline, snelle service

Maxime had er alle baat bij om nog in 2020 het pand aan te kopen en over te stappen op een leasingformule, omdat het magazijn voor de btw vanaf 2021 niet meer ‘nieuw’ zou zijn. Doordat de leasing in 2020 nog van start ging, waarbij Lease Estate meer dan 90% van de verkoopprijs financierde, kon de verkoper een btw-herziening vermijden en kon de verkoop onder btw plaatsvinden. Lease Estate financierde ook deze btw. Toen Maxime ons contacteerde, liep 2020 al op zijn einde, dus snel schakelen was de boodschap.

Maxime: “Lease Estate was transparant en open, en toonde veel begrip voor onze situatie. Ik had direct vertrouwen in hun expertise en de oplossing die ze voorstelden, en ik ben blij dat ze meteen actie ondernamen. De leasingformule is ideaal voor ons,Verhuizingen Peeters wordt nu stap voor stap eigenaar.”

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Laat ons iets weten.

We betalen maandelijks niet meer dan toen we ons magazijn huurden, maar worden eigenaar en kunnen dus eindelijk verbouwen.

Maxime Peeters, zaakvoerder van Verhuizingen Peeters