Group 55: dankzij de maximale financiering kochten we een extra unit

Zoals het goede ondernemers betaamt is het belangrijk om de groei van de onderneming te diversifiëren, na jarenlang succesvol te investeren in hun eigen operationele activiteiten besloten de zaakvoerders van transportfirma, Trans 55, om zich toe te leggen op vastgoed. Na het oprichten van Group 55 lieten ze al snel hun oog vallen op enkele KMO-units in Aartselaar, deze worden ondertussen onderverhuurd, en zorgen voor een extra inkomstenstroom.

Trans 55 werkt in onderaanneming voor grote buitenlandse transport- en logistieke bedrijven zoals DHL, TNT en FedEx.  Ontdek hoe de ondernemers zichzelf tal van voordelen gunnen en blijven ontwikkelen door te werken met een onroerende leasing.

Type vastgoed: 4 KMO units
97,5% gefinancierd door Lease Estate
Financiering van de BTW door Lease Estate
De leasingvergoedingen kunnen als huurkost geboekt worden
Er komt geen schuld voor het vastgoed op de balans
Lage aflossing door hoge restwaarde

De groei van Trans 55

Toen hij amper achttien was, richtte Furkan Bayraktar Trans 55 op om met zijn eigen bestelwagen pakjes te vervoeren voor andere bedrijven. Trans 55 tekende jaar na jaar een mooie groei op, en ook het team breidde uit. In 2016 stapte Furkans broer Gürkan in de zaak, en al snel volgde ook zijn jongere broer Berkan.

Met de komst van Gürkan verschoof de focus naar vrachtwagens. Die shift bleek een voltreffer op operationeel vlak. Terwijl een kleinere bestelwagen 80 tot 85 stops maakt, mag je dat aantal met een vrachtwagen door vier delen. De grote sterkte van Trans 55 schuilt in de flexibiliteit van de zaak. Zo vallen de broers bijvoorbeeld terug op interimkrachten om de drukste periodes op te vangen.

Na de groei komt de diversificatie

In 2020 werd Group 55 opgericht om de inkomstenstroom te diversifiëren en enkele vastgoedinvesteringen te maken. Al snel liet Group 55 haar oog vallen op enkele nieuwe KMO-units gelegen in de Boomse Steenweg te Aartselaar. Deze toplocatie juist onder Antwerpen bood Group 55 verschillende troeven, een grote huurmarkt met meer vraag dan aanbod, en de mogelijkheid om in de toekomst de units te laten gebruiken door zusterbedrijf Trans 55. Momenteel worden twee units verhuurd  aan een ander bedrijf, en werden de andere twee gecombineerd tot een bandencentrale en een plek om hun vracht- en bestelwagens te onderhouden.

Leasing is een win-win voor hen:

Door te werken met een Leasing kon voldoende financiering aangeboden worden om een 4 ipv 3 units aan te kopen, maar naast de maximale financiering bood ook het Off-Balance karakter van de leasing verschillende voordelen. Als jong bedrijf kan Group 55 de leasevergoedingen rechtstreeks inboeken als huurkosten, op deze manier wordt een perfecte balans gevonden met de huurinkomsten. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken over de, vaak voorkomende, situatie waarbij er meer terugbetaalt wordt aan de bank dan wat er afgeschreven kan worden, en er dus belastbare winsten worden geboekt zonder dat er voldoende cash in de vennootschap aanwezig is.

Nog samenwerkingen in het vooruitzicht

Furkan, Gürkan en Berkan zijn bijzonder tevreden over de samenwerking. “We zijn nog van plan om vastgoed aan te kopen, en gaan dan zeker terug met Lease Estate in zee,” vertelt Furkan. “Thomas en Maxime reageerden enorm snel, communiceerden helder en hebben alles voor ons geregeld. Het enige wat wij moesten doen, was de akte ondertekenen. Nu loopt onze domiciliëring en hoeven wij ons van de financiële kant van de units niets meer aan te trekken. Door te leasen komt er geen vastgoed op onze balans, maar zijn we vanaf dag één toch eigenaar.”

Ook eens praten? Neem contact met ons op.

Door te leasen komt er geen vastgoed op onze balans, maar zijn we vanaf dag één toch eigenaar. Bovendien houden we krediet over om ons wagenpark uit te breiden.

Furkan Bayraktar, oprichter van transportfirma Trans 55