Een zorgeloze overname voor Trucko

In Juni 2020 werd de garage Yves De Wintere omgedoopt tot Trucko. De garage, een begrip in Oost-Vlaanderen en daarbuiten, is gespecialiseerd in het onderhoud en de herstelling van vrachtwagens. Met de naamsverandering had Lease Estate niets te maken, maar voor alle andere overname-aspecten effenden we wél het pad.

Bij overnames van een KMO kan het vastgoed soms een struikelblok vormen. Het neemt een grote brok uit het overnamekapitaal, fondsen die beter kunnen gebruikt worden in de onderneming om de transitie, en vaak ook transformatie, vlotter te doen verlopen. Lease Estate nam de volledige financiering van het gebouw op zich, en samen met ING en Bolero Crowdfunding werd een ideale fundingsmix  gevonden om de overname tot een succesvol einde te brengen. 

Type vastgoed: Garage met ruime parking
Een verkoop op 20 jaar
De leasingvergoedingen kunnen als huurkost geboekt worden
Er komt geen schuld voor het vastgoed op de balans
Lage aflossing door hoge restwaarde

Interessant voor overnemer en overlater

De uitdaging was om een oplossing te bedenken die zowel voor de nieuwe eigenaar als voor het oorspronkelijke management gunstig zou zijn. Lees: een betaalbare financiering voor die eerste, en een wezenlijk bedrag voor die laatste. “Dankzij Lease Estate hebben we meer financiering kunnen opstrijken dan we bij een bank zouden krijgen,” aldus zaakvoerders Isabelle Antrop en Bruno D’hont.

Ademruimte creëren in de beginjaren

De hoofdmoot van de financiering was nodig voor de overname van het gebouw. We zorgden voor een interessant financieringssysteem op twintig jaar, zodat de afbetalingen laag bleven en Trucko de ademruimte kreeg die zo welkom was aan het begin van dit nieuwe hoofdstuk.

Niet alleen vastgoed, maar ook werkkapitaal

Isabelle: “Lease Estate heeft ons niet alleen op het vlak van vastgoed geholpen. Het team nam onze globale financieringsnood onder de loep, en kwam ook hieraan tegemoet met een slimme oplossing.” Vanuit ons partnerschap met Trucko wilden we voor hen een totale, gezonde bedrijfsfinanciering verzorgen. We schakelden zowel het crowdfundingplatform van Bolero als ING Bank in om bijkomend werkkapitaal vrij te maken. Mission accomplished!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Contacteer ons gerust.

Onze overname is geslaagd door een onroerende leasing met Lease Estate

Zaakvoerders Trucko
Teamfoto
KlantTrucko