Een schone lei en nieuwe start voor Alain

Alain baatte jarenlang een vleesverwerkingsbedrijf uit in Evergem. De spil van het familiebedrijf was een rechthoekige polyvalentie productieruimte op een terrein van zo’n 3.000 m2. Een reeks tegenslagen deed Alain in 2018 besluiten om het professioneel over een volledig andere boeg te gooien. Lease Estate hielp hem op weg.

Het stopzetten van een operationele activiteit is een serieuze opgave, een werk van lange adem. Door gebruik te maken van de latente meerwaardes op zijn gebouw kon Alain zijn kortetermijnschulden afbetalen en zich herfinancieren op lange termijn. Door zijn schulden op 15 jaar te spreiden moet Alain zich geen zorgen maken om kortetermijn liquiditeiten en houdt hij een aardige spaarcent over aan de verhuur van zijn magazijn. 

Type vastgoed: Multifunctioneel Magazijn
Financiering op 15 + 5 jaar
Herstel van balansratio’s
Leasingvergoedingen kunnen als kost geboekt worden

Van kortlopend krediet naar langetermijnfinanciering

Via zijn vennootschap was Alain eigenaar van het bedrijfsgebouw, dat hij niet langer zelf wou uitbaten, maar wou verhuren. Bovendien nam hij zich voor om zijn kortlopende openstaande kredieten terug te betalen in ruil voor een financiering op langere termijn. Het doel: zijn firma terugbrengen tot een zuivere patrimoniumvennootschap.

Een zoektocht die niet over rozen liep

Dit was het begin van een lange zoektocht voor de bedrijfsleider, die merkte dat hij werd achtervolgd door zijn verleden. Alain: “Als voedingsbedrijf is het niet altijd gemakkelijk, en minder goede ervaring zinderen soms langer na dan verwacht. Daardoor val je al snel uit de boot. Zo was geen enkele bank bereid financiering te geven op mijn onroerend goed.”

Oog voor het polyvalente karakter van de loods

Lease Estate zag echter wél de mogelijkheden van Alains polyvalente gebouw, dat bovendien bijzonder gunstig gelegen is. Alain: “Het team heeft zich vastgebeten in mijn dossier, en wist de nodige middelen bij elkaar te krijgen voor mijn vennootschap.” Zo slaagde de ondernemer erin om zijn kortetermijnkredieten stuk voor stuk af te lossen bij de banken. “Mijn fiscale verliezen werden weggewerkt en mijn rekening-couranten terugbetaald,” legt Alain uit.

Grotere huurinkomsten dan leasinglast

Alain koos voor een financiering op vijftien jaar. De inkomsten die hij nu ontvangt uit de verhuur van de loods en het terrein zijn groter dan de leasinglast. “Daardoor hou ik een aardige cent over”, aldus de zaakvoerder. “Ik ben blij dat mijn problemen uit het verleden eindelijk effectief in het verleden liggen. De persoonlijke benadering van Thomas en Maxime, hun kennis van zaken, de snelheid waarmee ze reageerden, en de aandacht die ze hadden voor mijn verhaal: het heeft een wereld van verschil gemaakt.”

Ook eens praten? Neem contact met ons op.

Mijn zaak werd op orde gezet met behulp van Lease Estate 

Alain