Voedingsbedrijf te Evergem

Hierna het verhaal van Alain, zaakvoerder van een voormalig voedingsbedrijf te Evergem.

Via mijn vennootschap ben ik eigenaar van een bedrijfsgebouw op een kleine 3.000 m² grond: een klassieke rechthoekige loods waarin ik jarenlang het familiebedrijf heb uitgebaat. In 2018 heb ik door een aantal minder goede ervaringen beslist om de exploitatie stop te zetten en alle kortlopende openstaande kredieten terug te betalen in ruil voor een financiering op een langere looptijd. Zo kon ik mijn firma terugbrengen tot een zuivere patrimoniumvennootschap en verhuren.

Mijn zoektocht van 1,5 jaar lang was tevergeefs: geen enkele bank was bereid financiering te geven op mijn onroerend goed. Als voedingsbedrijf is het niet altijd gemakkelijk geweest en één minder goede ervaring kan langer nazinderen dan verwacht. Zo val je als bedrijf vlug uit de boot.

Uiteindelijk ben ik bij Lease Estate terechtgekomen.

Zij hadden meer oog voor het polyvalent gebouw op een goede locatie en waren zo bereid het dossier verder te bekijken. Lease Estate heeft zich in de complexe problematiek van het verleden gebeten en mijn vennootschap voorzien van de nodige middelen door een erfpacht-lease back toe te passen op mijn bedrijfsgebouw. Alle openstaande kortlopende kredieten heb ik zo kunnen terugbetalen aan de banken. Ik ben gegaan voor een financiering op 15 jaar en een restwaarde van 20% die dan nog over 5 jaar kan gespreid worden. De huurinkomsten zijn nu groter dan de leasinglast waardoor ik nog een aardige cent overhoud. Daarnaast werden fiscale verliezen weggewerkt, rekening couranten terugbetaald en kan ik genieten van de voordelen van een off balance leasing.

Thomas, David en Maxime van Lease Estate reageerden onmiddellijk met een heel persoonlijke benadering, aandacht voor mijn verhaal en kennis ter zake. Ze hebben met hun onroerende leasing-formule mijn problematieken uit het verleden volledig kunnen wegwerken!

Mijn zaak werd op orde gezet met behulp van Lease Estate 

Alain