Trucko

In juni 2020 heeft Lease Estate een overname van een garage van trucks & trailers in de regio Oost-Vlaanderen mogelijk gemaakt door te werken met de onroerende leasing-formule op basis van een erfpachtrecht, waarbij Lease Estate zelf instaat voor de financiële middelen.

De moeilijkheid bestond erin de overlater te voorzien van een wezenlijk bedrag, en dit te combineren met een betaalbare financiering voor de overnemers. Gezien de hoofdmoot van de financiering nodig was voor de overname van het gebouw, heeft Lease Estate hier een belangrijke rol in kunnen spelen.

“Door de uitstekende ligging en het polyvalent karakter heeft de overnemer aanzienlijk meer financiering kunnen krijgen dan bij een bank” aldus David Dumoulin van Lease Estate.

Met onroerende leasing kan je financieren op 15 jaar, met een hoge restwaarde die dan nog eens over vijf jaar wordt terugbetaald. Dit komt eigenlijk neer op een financiering van 20 jaar, met als gevolg dat de afbetalingen laag genoeg komen te liggen en ademruimte wordt gecreëerd in de beginjaren.

“Daarbij hebben we een formule uitgewerkt waarbij na een aantal jaar een tweede schijf aan de overlater kan betaald worden, met heropname van financiering in de onroerende leasing.”

De rol van Lease Estate heeft zich niet alleen beperkt tot het vastgoed, maar ook heeft het Lease Estate – team de globale financieringsnood onderzocht en vormgegeven door beroep te doen op partners om bijkomend werkkapitaal te voorzien. Zo heeft Lease Estate in deze transactie het crowdfunding-platform van Bolero ingeschakeld alsook ING Bank om de totale financieringsnood in te vullen.

“Het was voor ons snel duidelijk dat het opzetten van een totale en gezonde bedrijfsfinanciering noodzakelijk was om het partnership met onze klant te kunnen aangaan, en die rol hebben we vrij snel opgenomen”.

Onze overname is geslaagd door een onroerende leasing met Lease Estate

Zaakvoerders Trucko
Teamfoto
KlantTrucko